16-то издание на литературния фестивал  Пловдив чете“ стартира на 11

...
16-то издание на литературния фестивал  Пловдив чете“ стартира на 11
Коментари Харесай

Пловдив чете най-новите книги на 37 издателства

16-то издание на литературния фестивал  „ Пловдив чете “ започва на 11 юни. В рамките на едноседмичния конгрес, 37  издателства от страната ще показват най-новата  си продукция на 14 щанда пред Централна поща. 

Организатор на фестивала е издателство „ Жанет 45 “ с поддръжката на Министерството на културата, Община Пловдив, Народна библиотека „ Иван Вазов “ и Асоциация „ Българска книга “.
За първи път тази година в границите на „ Пловдив чете “ ще се организира книжовен клуб  навън да Цар Симеоновата година, в който всеки искащ може да взе участие, както и показване на книга на територията на Тютюневия град.  Програмата е извънредно богата и разнообразна и включва срещи с създатели, измежду които живеещия в Турция публицист и преводач  Хюсеин Мевсим, Елизабет Костова, Захари Карабашлиев, Георги Господинов, македонски и хърватски писатели.

 Снимка

Официалното разкриване на фестивала ще се състои на Античния спектакъл на 12-ти от 20 ч, в наличието на министъра на културата Боил Банов. На формалната гала ще бъдат връчени и две награди „ Орфеев венец “ и „ Златна четка “ за оформление на книга, като премиите – надлежно 5 000 и 2 500 лева са обезпечени от спонсори. Специално за гостите на „ Пловдив чете “ концерт ще изнесе  група „ Фондацията “.

За  реализиране на фестивала Община Пловдив е предоставила към 38 000 лева, а Министерство на културата  – 10 000лв.

Шатрите с книги ще работят през цялата седмица от 10 до 20 ч., а издателствата плануват отстъпка до 20 %. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР